Om Nora Art

En kulturell mötesplats i Nora

Nora Art är en ideell förening vars syfte är att skapa och driva kulturella mötesplatser för den samtida konsten och vara en aktör i länets konstutveckling.

Några av de platser Nora Art har skapat konsthändelser på är Hammarbackens Hembygdsgård, Pumphuset i Lindesberg och ett satellitevenemang till Art Screen Fest i Måltidens Hus i Grythyttan.

Sommarutställningar i Bryggeriet
En annan mötesplats är det fantastiska Bryggeriet i Nora. Årets utställning ”Äga Rum” är den tionde som föreningen arrangerar där. Det började med Stilla Långsam Rörlig 2010 och därefter har följande utställningar genomförts: Now you see me, Now you dont!, Selected Walls-naturinspirerat fotografi, Himmelsvitt, Växtart, Färgäkta, Hemsökt, Linjens magi och Svensk konst nu!

Bakgrund
Nora Art har sina rötter i Åkerby skulpturpark som avvecklades 2009 då landstinget sålde fastigheten till en privat ägare. I samband med flytten från Åkerby bytte föreningen namn till Nora Art och skänkte samtidigt cirka 25 skulpturer till Nora kommun. En av dem är ”Lejonport” av Torsten Molander som nu finns placerad i Anders Wedbergsparken i Nora.

Barn och unga
Nora Art arbetar aktivt för att inkludera barn och unga. Vi låter alltid unga konstnärer delta i utställningarna jämsides med etablerade. Vi har haft workshops i allt från modern konst till graffitimålning och under 2016 hade vi skaparverkstäder både i Nyhyttan och Nora.

Du kan bli medlem i Nora Art
Då stödjer du föreningens verksamhet, får information om våra olika arrangemang och medlemsrabatt på avgiftsbelagda evenemang som föreningen genomför.

Medlemsavgiften är 100 kr per år. Betala till bankgironummer eller swish:
Swish: 123 465 8837 Bankgiro: 583-6192 (glöm inte att ange ditt namn)

Kontakt:

Postadress:
Nora Art
c/o Jan Olsson
Bondbyn 116
713 91 Nora

Tele: 0587-92170

Mail: utstallning@norart.se

Styrelseledamoter:

Jan Olsson, ordförande
Kassör vakant
Kerstin Simberg, sekreterare
Marie Elfversson,
Kajsa Forsberg
Barbro Järliden
Jerk Alton
Rainer Hickisch

Konstnärlig ledare – Maline Nordin Ardesjö

Årsavgift för medlemmar 100 kr.

Organisationsnummer: 875002 7453